De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam en wordt het lichaam extra op de proef gesteld. Hormonen veranderen de spanning in spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent.

Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekken instabiliteit, vochtvasthouden en slecht slapen.

Deze speciale massagetechnieken dragen niet alleen bij tot een betere circulatie, maar dragen ook bij aan een betere hormonale balans.

De hormonale veranderingen, die een zwangerschap met zich meebrengt, kunnen iemand emotioneel in de war brengen. Deze specifieke massagetechnieken kunnen bijdragen om weer te genieten van deze bijzondere tijd, de tijd waarin je bijdraagt aan de schepping. Niet langer slechts een onderdeel van de schepping, maar een actief deelnemer aan de creatie van een nieuw leven!

Massage verbetert ook de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor de moeder en het kind.

Ook wordt er tijdens de zwangerschap veel vocht vast gehouden. Door zachte lymfetechnieken toe te passen wordt de lymfe in beweging gebracht zodat de circulatie van het vocht gestimuleerd wordt, waardoor een betere afvoer van dit vocht tot stand komt.

Daarnaast worden ook de onderrug, buikspieren en banden rustig gemasseerd, de druk op deze spieren sterk neemt sterk toe tijdens de zwangerschap, dat kan leiden tot pijn in de onderrug of schouders!

Tijdens een zwangerschapsmassage wordt een zeer zachte techniek toegepast, een techniek die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in je lichaam.

Niet alleen de moeder, maar ook de baby wordt heel rustig van de zachte aangename bewegingen.

Meld deze medische klachten vooraf, de massage word aangepast aan de (medische) conditie van de cliënte!

Vraag, bij medische klachten, vooraf advies bij uw arts.

Uit onderzoek blijkt dat massage tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op slapen, rugpijn en stress.  
Er is zelfs gebleken dat door de massage het percentage vroeggeboortes kleiner is en dat er minder complicaties optreden tijdens de bevalling.

Massage en lichaamswerk kunnen veel goed doen tijdens en na de zwangerschap.

Klik hier voor een artikel van Erik Dalton m.b.t. bodywork en zwangerschap

In mijn praktijk werk ik met biologische olie! Alle waardevolle componenten blijven behouden. Alleen dan komen de helende en energetische eigenschappen van de (etherische) oliën ten volle tot hun recht.