De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Laat je vitaminen, mineralen en vetzuurstatus meten! Een innovatief concept voor een betere gezondheid!

Je gezondheid is erg belangrijk, om een goede gezondheid te bewaken heb je goede bouwstenen en vitaminen en mineralen nodig. Laat een goede gezondheid niet aan het toeval over.

Noodzakelijke voedingsstoffen
Vitaminen zijn stoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Ze spelen een belangrijke rol in de groei, het onderhoud en het functioneren van het lichaam. Bovendien beschermen ze ons ook tegen ziekte. Vitaminen spelen een rol bij de spijsvertering, de botopbouw, de celgroei, de bloedstolling, de aanmaak van rode bloedcellen, de productie van energie en zelfs de synthese van DNA.We moeten ze innemen via de voeding, want het lichaam kan ze zelf niet, ofniet voldoende aanmaken. Tekorten aan vitaminen kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en chronische klachten.

Het lichaam heeft naast organische stoffen als water, eiwitten, vetten, koolhydraten en vitaminen ook anorganische stoffen als mineralen nodig, Mineralen zijn nodig als bouwstof voor weefsels en cellen en ze zijn een onderdeel van enzymen en hormonen. Voor de voorziening van mineralen zijn we geheel afhankelijk van de voeding. Ze komen voor in zowel dierlijke als plantaardige voedingsstoffen. De hoeveelheid van mineralen is afhankelijk van de bodemgesteldheid en de voeding die de dieren gehad hebben.

Het lichaam heeft van iedere vitamine of mineraal een verschillende hoeveelheid nodig, helaas kunnen we deze vaak niet zelf aanmaken en ontbreken ze, door moderne teeltmethoden en verarmde bouwgrond in de moderne voeding. Diverse metingen laten zien dat de voedingswaarde van ons voedsel sterk verminderd is. Bovendien eten maar weinig mensen echt gezond of kunnen de stoffen niet goed opnemen uit de voeding.

Meestal wordt een vitamine- of mineralentekort pas vastgesteld als de symptomen al aanwezig zijn. Met deze meting kun je preventief aan je gezondheid werken en klachten voorkomen. Door regelmatig je vitaminen en mineralenniveaus te meten worden tekorten direct gesignaleerd en kun je deze aanvullen. Zo houd je de controle over je gezondheid. Je krijgt een orthomoleculair advies voor het verbeteren van je vitaliteit door middel van inname van de juiste supplementen.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde kennen we acupunctuurpunten en meridianen. Deze acupunctuurpunten hebben een andere elektrische weerstand dan de omliggende huid. Deze EAV – methode (electro acupunctuur) komt voort uit dezetraditionele kennis. De EAV methode meet de elektrische geleidbaarheid van acupunctuurpunten en bepaalt zo de mineralen en vitaminen levels.

Wil jij weten wat je vitamine- en mineralenstatus is? Laat in de praktijk een meting doen! Dit innovatieve concept is uitvoerig getest en een bewezen EAV methode. De uitslag wordt direct per email naar je smartphone of pc gestuurd.

Zorg voordat je met een meting begint voor schone, gewassen handen en voeten. De meting vindt plaats op meridiaanpunten op handen en voeten, buik, voorhoofd en hals.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt een intake en anamnese afgenomen.

De status van de volgende stoffen wordt gemeten: