De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Vitaliteitsmassage

De essentie van de vitaliteitsmassage is dat het hele lichaam stevig gewreven wordt tot de huid gaat gloeien. De massage is effectiever als je hem combineert met bio-energetische  of ademhalingsoefeningen. Vitaliteitsmassage is geen ontspanningsmassage, de massage draagt bij aan een beter lichaamsbewustzijn waardoor je jezelf beter gaat voelen.

Bij behandeling verbetert bij vrijwel iedereen lichaamsbewustzijn, je wordt je gewaar van alle delen van het lichaam. Het lichaam voelt meer als één geheel.

Door dit betere lichaamsbewustzijn merk je sneller dat je bepaalde spieren spant, dat je moe bent of dat er iets niet in orde is.

Je kan daardoor eerder maatregelen nemen, bijvoorbeeld door het rustiger aan doen of een arts te raadplegen. Door de vitaliteitsmassage gaat bij vrijwel iedereen de gezondheid vooruit.

De algemene weerstand gaat omhoog waardoor je minder snel ziek wordt en je sneller geneest van infecties.

Kort samengevat komt de behandeling hierop neer. Het hele lichaam wordt gemasseerd tot het door de wrijvingswarmte gaat gloeien. Daardoor worden de miljoenen gevoelige zenuwcellen in de huid gestimuleerd en sturen zij prikkels naar het autonome zenuwstelsel. Dit heeft tot gevolg dat alle organen en stelsels in het lichaam beter gaan functioneren. Gespannen spieren worden minder gespannen, de huid van het hele lichaam raakt beter doorbloed, met name van de handen en voeten, waardoor deze warmer worden en je minder last hebt van kou. Je gaat beter ademhalen, waardoor je meer zuurstof binnenkrijgt. De behandeling zorgt er ook voor dat de hersenen worden geactiveerd en beter doorbloed raken, zodat de concentratie, het geheugen en het leervermogen verbeteren.

De vitaliteitsmassage is eigenlijk een combinatie van verschillende lichaamsgerichte behandelingsmethodes:

Veel informatie komt uit het boek De tastzin (Touching) van de Amerikaanse arts Ashley Montagu. Hij verklaart waarom veelvuldige stimulatie van de huid bij pasgeboren dieren en mensenkinderen zo belangrijk is.

In boeken van dr. Alexander Lowen, de uitvinder van de bio-energetica, staan oefeningen om beter in het lichaam te komen en te aarden (zie hiervoor ook mijn pagina over bio-energetica onder het kopje `artikelen`).

Oosterse behandelingsmethoden zoals acupressuur. Deze gaan uit van reflexpunten op het lichaam, op handen en voeten, op het hoofd en op vele punten van de blaasmeridiaan langs de ruggengraat.

Sportmassage, die zich vooral richt op de massage van spieren van de nek, schouders, rug, billen en benen.

Verder is het voor iedereen belangrijk om goed te leren ademen en ontspannen.

Het voorstellingsvermogen inschakelen en alle delen van je lichaam leren beïnvloeden beschrijft de H. Mensen doeltreffend in zijn boek Ontspannen leven door autogene training.

Bindweefselmassage geschreven door L.M. Piët.

Vitaliteitsmassage is ontwikkeld door drs. Pieter Langedijk. Hij werkte 14 jaar als onderwijspsycholoog en daarna meer dan 25 jaar als ontspanningstherapeut waarbij hij duizenden mensen volgens de hierboven beschreven methode heeft behandeld.In mijn praktijk werk ik met biologische olie! Alle waardevolle componenten blijven behouden.

Alleen dan komen de helende en energetische eigenschappen van de (etherische) oliën ten volle tot hun recht.