De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Reiki-behandeling

Reiki is ontwikkeld (of herontdekt) gedurende de 19e eeuw door
Usui Mikao in Japan. 

De bekendheid en populariteit van Reiki is de laatste jaren enorm gegroeid
in Nederland. Toen ik op 8 november 1992 ingewijd werd in de eerste graad waren er nog maar weinig Reikibeoefenaars, nu zijn er vele duizenden.

   De naam Reiki beschrijft de energie die wordt gebruikt.  

   Rei betekent 'geest'  en ki betekent 'levensenergie'. 

   Veel gebruikte vertalingen van Reiki zijn 'Aura' en ook

    'Universele levensenergie'.

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen, handoplegging dus. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zal je lijfelijke lichaam dat ook doen. En zo zitten we weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

Bij het gebruik van Reiki worden lichaam, geest en ziel als een geheel gezien, het bodymind-complex, wanneer het aankomt op ziekte en genezing en kan de volgende effecten hebben:

 Hoe ziet een Reiki-massage eruit?

U zit op een stoel of ligt op een massage-tafel.

De Reiki-gever legt haar handen, volgens een bepaalde volgorde op uw lichaam, zie de afbeelding hiernaast.

Daar waar de handen zijn, voelt u warmte, van lauw tot hitte. Reiki ontspant bijna volledig, door deze ontspanning worden onbewuste rigors en spasmen opgeheven zodat het lymfe-systeem zijn werk weer ongehinderd kan doen.

De bloeddruk zakt en de polsslag neemt af.

De huid voelt glad en strak aan en u ervaart een gevoel van rust.

Er wordt een reiniging in gang gezet, na de behandeling kan urine er donker of juist heel licht uitzien. Ook de ontlasting kan bijna zwart worden.

*Reiki is geen vervanging voor medische behandelingen

Alle door mij aangeboden behandelingen hebben een therapeutisch karakter en worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering.