De Heulenaar

Praktijk voor integratieve natuurgeneeskunde

De Heulenaar ! ‘t Hoogje 6 ! 2295 HD  Kwintsheul ! 0174-295970 ! 0648-636422 ! Praktijk voor complemtaire natuurgeneeskunde

Bereikbaar van 18.00-19.00
op 0174-295970 (ma/do)
Voor afspraken en informatie.

Orthomoleculair therapeut Den Haag
Voor een orthomoleculair therapeut in Den Haag of omgeving kun je terecht bij De Heulenaar.

Goede voeding voor functioneren immuunsysteem
Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Uit onderzoek blijkt dat er een relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Een goede voeding is cruciaal voor het optimaal functioneren van het immuunsysteem.

Orthomoleculaire therapie is erop gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren. De lichaamscel, de kleinste eenheid van het lichaam, kan alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Uit onderzoek blijkt ook dat een tekort aan specifieke voedingsstoffen vaak een rol speelt bij het ontstaan van chronische aandoeningen. De orthomoleculair therapeut bekijkt hoe je die het best aan kunt vullen.

Orthomoleculaire therapie kan ingezet worden voor:
  • Behoud van de gezondheid door het aanvullen van tekorten in de voeding
  • Preventie van ziekte door het versterken van het immuunsysteem
  • Als therapie bij veel voorkomende klachten
  • Onderdeel van de behandeling bij (zeer ernstige) klachten
Welke voedingsstoffen kom je tekort
Aan de hand van de klachten kan de orthomoleculair therapeut in Den Haag nagaan welke specifieke voedingsstoffen je waarschijnlijk tekort komt of welke voedingsstoffen je lichaam optimaal kunnen ondersteunen. Waar mogelijk, wordt geprobeerd deze stoffen via de voeding binnen te krijgen. Wanneer je in evenwicht bent met je voeding blijkt vaak dat er meer ruimte komt voor andere dingen. Je kunt bijvoorbeeld weer je favoriete sport beoefenen of door een beter gereguleerde suikerstofwisseling ben je fitter en in staat om meer aan het sociale leven deel te nemen.

Wil je een afspraak maken met de orthomoleculair therapeut voor Den Haag en omgeving? Neem dan contact op met De Heulenaar.

Orthomoleculair therapeut Den Haag