De Heulenaar
Praktijk voor Alternatieve Geneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering

Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing

Verwijskaart niet nodig

Algemene voorwaarden

De Heulenaar - Natuurgeneeskundige praktijk

‘t Hoogje 6 - 2295HD Kwintsheul Westland

0648-636422

info@deheulenaar.nl


Er loopt momenteel een actie via Groupon, helaas hebben ze mijn telefoonnummer niet goed gepubliceerd en bovendien verwijst de link in de advertentie niet naar mijn website met informatie over de NES Health Provision.


Mijn praktijk vind je op de rand van Den Haag en het Westland.


Als natuurgeneeskundig therapeut in alternatieve geneeskunde ga ik er vanuit dat mensen gezond zijn, en blijven, als er evenwicht is in, niet alleen de fysieke, maar ook de mentale en emotionele processen van ons bodymind-complex.


Soms ontstaan klachten omdat je te hard gewerkt hebt of omdat je juist te weinig doet.

Soms is je houding verkeerd en is je lijf de hele dag in gevecht met de zwaartekracht.

Soms is je voedingspatroon ongezond of je ademhaling is ontregeld, tekorten aan bouwstoffen, zuurstof en koolzuur ontstaan.

Soms ben je niet in balans met de wereld om je heen


Vaak is het echter zo dat er ook andere dingen spelen. Je maakt je ongerust over je baan, de toekomst, je kinderen, of je thuissituatie is minder prettig.

Hierdoor is de spanning in je lijf continu verhoogd en slaap je onrustig, je hebt moeite om je te concentreren. Dit zijn herstelbelemmerende factoren.

Het lichaam houdt zich paraat om in actie te komen, alle energie die beschikbaar is wordt daartoe aangewend. Kleine schades die ontstaan worden niet meer hersteld en ook gezonde weefsels worden afgebroken.


Dan is het tijd om even pas op de plaats te maken en te inventariseren hoe je hier beter mee om kan gaan.


Behandelingen:


Massagetherapie


Therapeutische massages kunnen zowel curatief, als palliatief, als preventief ingezet worden. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen!


Orthomoleculaire therapie


Goede voeding stelt het lichaam in staat een gezonde fysieke en mentale balans te bewaren en is bovendien de basis voor een goede gezondheid. Veel gezondheidsklachten kunnen worden behandeld mèt of voorkomen dòòr een goede voeding. Je circulatie kan optimaal zijn, net zoals je houding en je kan prima in je vel zitten en goed met je emoties omgaan, zonder goede voedingsstoffen ben je dan nog steeds niet zo gezond als je zou kunnen zijn!


Fasciatherapie


Met fascietherapie wordt de fascia zodanig bewerkt dat er structurele veranderingen in optreden en de fascia weer soepel wordt.

Het lichaam is dan weer in staat om een goede houding aan te nemen. Emoties kunnen losgelaten worden, pijn en oud zeer verdwijnen, je gaat weer lekker in zijn vel zitten en kan makkelijker bewegen.


Energetische therapie


Over de indeling, de opbouw en de functie van het energetisch lichaam zijn de meningen verdeeld. In het westen gaan we er vanuit dat het bestaat uit elektromagnetische velden welke voortgebracht worden door bio-elektriciteit van het menselijk lichaam. De oosterse visie stelt dat energetische velden de materie, en dus ook de mens, voortbrengen. Het bestaan van de vitale (levens) energie aantonen is een wetenschappelijk dilemma, ook al omdat er op deze verschillende manieren naar gekeken wordt.

Ondanks deze hobbel in de weg wordt er zowel in het oosten als in het westen met succes met deze energie gewerkt.


Afspraken


Alle door mij gegeven behandelingen vallen onder het kopje “natuurgeneeskunde”. Je zorgverzekeraar vergoedt deze behandelingen normaal gesproken geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Online reserverven is mogelijk.
Blog


Over een aantal methoden en inzichten heb ik artikelen geschreven die je onder het kopje “Blog” vindt. Al deze methoden en inzichten zijn erop gericht ons fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel sterker te maken.


Aangesloten bij VBAG en RBCZ