De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Manuele Lymfedrainage

Lymfe is een kleurloze lichaamsvloeistof die door een apart vatenstelsel stroomt: “het lymfatisch stelsel”. De lymfe wordt door lymfeklieren gefilterd en is daarom een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van het lichaam. Lymfe is vrijwel overal in ons lichaam te vinden. Vanuit de weefsels verzamelt de lymfe zich in kleine lymfestromen: de lymfecapillairen. Deze gaan weer over in groter wordende afvoerkanalen: de lymfebanen en die komen uiteindelijk samen in de lymfeknopen.

Concentraties van lymfeknopen bevinden zich in de hals, de nek, de oksels en de liezen. De lymfevloeistof voedt en reinigt de cellen in ons lichaam. Andere functies van het lymfestelsel zijn het afvoeren van afvalstoffen en het teveel aan vocht in het weefsel. Het lymfevocht vertegenwoordigt ongeveer 15% van ons totale lichaamsgewicht.

Onder Manuele Lymfedrainage verstaan we: “Het afvoeren van lymfevocht met de hand”. Lymfe haalt ziektekiemen, afvalstoffen en spanningen uit het menselijk lichaam, eigenlijk alles wat er in principe niet in thuis hoort. Het is een massagetechniek, die met schuivende en pompende handbewegingen de werking van het lymfestelsel in het hele lichaam activeert en stimuleert. Het doel van deze massage is om de lymfecirculatie weer op gang te brengen en hierdoor ons natuurlijk afweersysteem te versterken.

In tegenstelling tot andere massagevormen bestaat de behandeling uit een hele lichte aanraking van de huid en de daaronder liggende weefsels. Een Manuele Lymfedrainage voelt daardoor weliswaar zacht aan, maar het effect van een behandeling is groot. De te behandelen lichaamsdelen moeten hierbij ontkleed zijn. Aangezien lymfe een langzaam stromende vloeistof is, zal een behandeling met een zekere regelmaat moeten plaatsvinden om de lymfestroom weer op gang te brengen. Bij al langer bestaande klachten moet je rekening houden met een behandelingsschema van twee keer per week gedurende enkele weken, dat wordt afgebouwd aan de hand van de reactie op de behandelingen.

Een behandeling duurt gemiddeld 45 tot ongeveer 75 minuten. Het komt regelmatig voor dat mensen (bijna) in slaap vallen tijdens een behandeling, door het ontspannende effect hiervan.

Hou je vocht vast? Lees ook mijn waterpagina.

De redenen voor (indicaties) een Manuele Lymfedrainage-behandeling:

Contra-Indicaties:

Absolute contra-indicaties zijn o.a .:

Aangesloten bij BATC

Bel of mail voor een afspraak of informatie:

0174-295970 / 0648-636422

info@deheulenaar.nl

TARIEVEN