De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

De laatste jaren is er, mede doordat we denken dat we steeds ouder worden, steeds meer aandacht voor preventie van ziekten en anti-aging.

Met het toenemen van de leeftijd verminderen onze vitale levensfuncties. We noemen dit "ouderdomsverschijnselen"! Denk hierbij aan: pijnlijke gewrichten en spieren, sneller vermoeid raken, vatbaarder zijn voor de gevolgen van stress en sneller depressief zijn. Ons geheugen gaat ons parten spelen en ons libido vermindert. Tegelijkertijd verandert ook ons uiterlijk: denk aan haarverlies, rimpels en gewichtstoename.

De belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering is langdurige stress, dit zorgt voor een chronische overstimulatie van natuurlijke mechanismes waardoor bloeddrukverhoging, verhoogde hartfrequentie en een verhoogd metabolisme in het algemeen ontstaat. Kortdurende stress is niet schadelijk (sport, examen doen). Chronische stress versnelt echter het verouderingsproces waardoor het lichaam sneller "slijt".

Natuurgeneeskunde biedt vele technieken om stress te bestrijden. Met (orthomoleculaire ) voeding valt veel winst te behalen op het gebied van anti-aging, maar ook voldoende beweging, regelmatig massage en lichaamswerk, voldoende ontspanning, een positieve levensverwachting, een goede houding, meditatie en detox dragen in hoge mate bij aan een langer, gezonder leven.

Anti-aging vraagt om maatwerk! We hebben te maken met erfelijke factoren, levens- en voedingsgewoonten, die van mens tot mens verschillen. Het is een nieuwe preventieve, veel omvattende therapie. Ze beziet de gehele persoon en richt zich op het behoud en het verkrijgen van levenskwaliteit en levensverwachting.


Voor wie is anti-aging nuttig?

Het doel van anti-aging is het verlengen van het leven en de kwaliteit van het leven verbeteren door het verminderen van de kans op ouderdomsziekten en het langdurig behouden van een jeugdig uiterlijk.

Na het 40ste levensjaar kunnen vitale functies merkbaar verminderen. Wie er voor kiest om zich zo lang mogelijk vitaal en gezond te voelen kiest voor anti-aging. Op elke leeftijd kan gestart worden met anti-aging therapie. Er kan niet jong genoeg mee gestart worden, maar ook op latere leeftijd kunt u nog de vruchten plukken van anti-aging.

Zijn er grenzen aan wat je met anti-aging kan bereiken?

Anti-aging is een preventieve therapie. Het tracht de veroudering af te remmen en bepaalde aan leeftijd gebonden aandoeningen te voorkomen, Het vervangt conventionele geneeskunde niet, als u ziek bent moet u naar uw huisarts.

Conclusie

Anti-aging therapie bestaat uit een integrale aanpak die de zowel de kwaliteit van uw leven als de levensverwachting verbetert. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een aantal disciplines die elk op een verschillende, maar complementaire manier hetzelfde doel beogen, langer leven en langer jeugdig blijven.


De belangrijkste factoren m.b.t. preventie van ziekte het verlengen van de levensverwachting zijn: