De Heulenaar

Praktijk voor integratieve natuurgeneeskunde

De Heulenaar ! ‘t Hoogje 6 ! 2295 HD  Kwintsheul ! 0174-295970 ! 0648-636422 ! Praktijk voor complemtaire natuurgeneeskunde

Bereikbaar van 18.00-19.00
op 0174-295970 (ma/do)
Voor afspraken en informatie.

Hotstone-massage

Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden,wat de massage effectiever maakt. De hot stone massage draagt hierme bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.

Het gebruik van warme stenen is in Europa vrij ‘nieuw’  terwijl het in principe al eeuwen oud is. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen al  stenen om elkaar mee te masseren. Ook werd deze massage al gebruikt bij de Inca's, Maories en vele andere culturen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de indianen gebruikt en ook Japan heeft zijn eigen vorm van hotstone-massage.

Hotstone massage ondersteunt alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.  


Wat kun je verwachten  van een Hotstonemassage?  

Ter ontspanning worden stenen op en naast je neergelegd  om het lichaam te laten wennen aan de warmte.   

Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid.   

Door de combinatie van massage en warmte worden je spieren dieper gemasseerd dan alleen met de handen.   

Een Hotstone-massage draagt bij tot het zelfherstel van het lichaam, stimuleert de organen en bloedsomloop en draagt bij tot ontgifting en balans. De warmte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren.

De hotstonemassage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.


De Hotstonemassage is geschikt bij: :


In mijn praktijk werk ik met biologische olie! Alle waardevolle componenten blijven behouden. Alleen dan komen de helende en energetische eigenschappen van de (etherische) oliën ten volle tot hun recht.