De Heulenaar

Praktijk voor integratieve natuurgeneeskunde

De Heulenaar ! ‘t Hoogje 6 ! 2295 HD  Kwintsheul ! 0174-295970 ! 0648-636422 ! Praktijk voor complemtaire natuurgeneeskunde

Bereikbaar van 18.00-19.00
op 0174-295970 (ma/do)
Voor afspraken en informatie.

Holistisch therapeut
Als holistisch therapeut bij De Heulenaar ga ik er vanuit dat mensen gezond zijn en blijven als er evenwicht is in niet alleen de fysieke maar ook de mentale en emotionele processen van ons bodymind-complex. Evenwicht op deze drie niveaus is nodig om het zelfgenezend vermogen van de mens te activeren.

Bodymind-complex
Bij de behandeling houdt de holistisch therapeut dan ook rekening met de oorzaken van het ontstaan van de klacht. Stress, van fysieke, emotionele of mentale aard, blijkt de belangrijkste oorzaak van disbalans in het bodymind-complex. Het bodymind-complex kan natuurlijk ook uit balans raken door trauma, vergiftiging en infectie. Een goed aangestuurd bodymind-complex is echter veel minder vatbaar voor deze factoren.
Hoe ontstaan klachten
Soms ontstaan klachten omdat u te hard gewerkt heeft of omdat u juist te weinig doet. Soms is uw houding verkeerd en is uw lijf de hele dag in gevecht met de zwaartekracht. Soms is uw voedingspatroon ongezond of uw ademhaling is ontregeld, tekorten aan bouwstoffen, zuurstof en koolzuur ontstaan. Vaak is het echter zo dat er ook andere dingen spelen. U maakt zich ongerust over uw baan, de toekomst, uw kinderen of uw thuissituatie is minder prettig. Hierdoor is de spanning in uw lijf continu verhoogd en slaapt u onrustig, u heeft moeite om zich te concentreren. Dit zijn herstelbelemmerende factoren. Het lichaam houdt zich paraat om in actie te komen, alle energie die beschikbaar is wordt daartoe aangewend. Kleine schades die ontstaan worden niet meer hersteld en ook gezonde weefsels worden afgebroken.

Dan is het tijd om even pas op de plaats te maken en te inventariseren hoe u hier beter mee om kunt gaan. Als holistisch therapeut kan ik u hierbij helpen.


Holistisch therapeut