De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik o.a. opgeleid tot Aromatherapeut, Massagetherapeut, en Touch for Health Practitioner. Vanuit deze achtergrond heb ik deze zeer effectieve methode voor huidverjonging en (stemming)verbetering onwikkeld.

Cupping van het gezicht en de nek is een traditionele, beproefde methode om rimpels tegen te gaan, of zelfs te verminderen, en de huid van uw hals en decolleté te verjongen en te verstevigen. Het is een veilige, pijnloze manier met opmerkelijke resultaten. Vrouwen van over de hele wereld maken sinds jaar en dag gebruik van cuppingtechnieken om hun huid optimaal in conditie te houden en te verjongen. Door de cuppingmassage te combineren met aromatherapie en technieken vanuit de toegepaste kinesiologie is het mogelijk deze behandeling volledig aan te passen aan uw huid en uw persoonlijkheid.

De effecten van deze behandeling op een rijtje:

Wat kunt u verwachten van een facelift cuppingbehandeling?

U kunt het best met een onopgemaakt schoon gezicht komen, zorg dat u voor die tijd, i.v.m. de spiertesten, voldoende water gedronken hebt.

Allereerst wordt d.m.v. deze spiertesten uitgetest welke geuren vanuit de aromatherapie specifiek geschikt zijn voor ù.

Deze etherische oliën worden vervolgens gemixt met een biologische, koudgeperste olie die o.m. amandel-, druivenpit-, rozenbottel-, abrikozenpit-, tarwekiem-, St. Janskruid- en zonnebloemolie bevat. Deze blend bevat de essentiële natuurlijke vetzuren omega 3 en 6. Vooral omega 6 heeft een bijzonder gunstig effect op de huid. Alleen biologische en koudgeperste olie bevat omega 6 in de juiste (onbewerkte) vorm (bron: Brian Peskin). De olie bevat vitamine E en sporen van transretinolzuur, een zeer actieve vorm van vitamine A, die bijdraagt aan een opmerkelijk goede genezing van ook zeer ernstige huidproblemen. De basisoliemix bevat bovendien vele andere natuurlijke vitaminen en antioxydanten.
De huid is in staat vele stoffen op te nemen. Door cupping worden de heilzame stoffen van de olie maximaal door de huid opgenomen.

De behandeling begint met het aanbrengen van deze biologische blend op de huid, waarna door middel van cuppingtechnieken de stoffen diep in de huid gemasseerd worden. De facelift cuppingmassage geeft een verbetering van de doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsel en activeert de huidstofwisseling waardoor de huid bindweefselcellen aan gaat maken. De productie de collagene en elastine vezels wordt gestimuleerd waardoor de structuur van de huid verstevigt en rimpels vervagen. Littekenweefsel verzacht en vervaagt. De huid gaat er stralend en jonger uitzien.

Over het algemeen zijn er 10 tot 12 behandelingen van ca 30 minuten, 2 per week, nodig om het doel te bereiken, een jongere, glanzende, gezondere huid.
Omdat de gebruikte olie speciaal voor u gemixt is heeft deze olie ook een heilzame werking op de psyche. U neemt het flesje mee naar huis, bij een volgende behandeling brengt u het weer mee.

Aangeraden wordt deze mix dagelijks zachtjes in de huid te wrijven. Breng 5 a 6 druppels van de mix aan op uw handpalmen. Breng uw handpalmen naar uw neus en inhaleer 5 tot 10 keer diep. De geurmoleculen bereiken nu optimaal uw limbisch stelsel (het deel van de hersenen dat betrokken is bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen), zodat ze hun heilzame werk kunnen doen. Masseer de olie vervolgens in de huid van het gezicht, de hals en het decolleté.

Drink ook na de behandeling voldoende water!
Reflexwegen van de geurhersenen en het limbisch systeem:

De moleculen van etherische olie zijn zo klein dat wanneer ze geïnhaleerd worden ze door de natuurlijke barrières heen kunnen breken en de geurhersenen binnen kunnen gaan om hier invloed uit te oefenen op de emoties. Aromatische moleculen zenden impulsen naar het limbische systeem. Omdat het limbisch systeem de zetel van emoties is worden geuren geassocieerd met gebeurtenissen uit het verleden. Een herinnering roept een emotionele reactie op. Een eenvoudig voorbeeld is; als je een slechte ervaring met rundvet in je jeugd hebt opgedaan zal de geur van dierlijk vet een onaangename reactie van het limbisch systeem oproepen. Dit op zijn beurt, zal uit een reeks van onaangename gewaarwordingen oproepen in die delen van het lichaam welke gecontroleerd worden door het limbisch systeem.

Het limbisch systeem is een integraal onderdeel van het menselijk lichaam, dat een diepgaand effect op de lichaamscellen heeft. Tijdens de behandeling met geuren reageert het limbisch systeem onmiddellijk (in tegenstelling tot drugs of medicijnen) en zonder bijwerkingen.

Aromatherapie is de kunst van het toepassen van geuren door middel van essentiële oliën om de gezondheid van geest en lichaam te bevorderen door deze te ontspannen, te balanceren en te stimuleren. Aromatherapie is een prachtige en effectieve manier van behandelen welke goed samengaat met massagetherapie. Een massage met essentiële olie behandelt lichaam en geest tegelijk. Het lichaam wordt gemasseerd met een massageolie waaraan essentiële oliën worden toegevoegd die voor de cliënt/patiënt geschikt zijn en waarvan deze de geur als prettig ervaart. Het wordt toegepast voor de verlichting van pijn, van spanning en vermoeidheid en bevordert het algehele welzijn.

TerugFacelift Uplift cuppingmassage!!


Huidverjonging waar geen chirurg aan te pas komt!


Jonger, stralender, mooier en gelukkiger
door de magie van aromatherapie te combineren met
Oosterse cuppingtechnieken en Westerse kinesiologie.

Ook zeer effectief bij chronische hoofdpijn en sinusitis!

In mijn praktijk werk ik met biologische olie! Alle waardevolle componenten blijven behouden. Alleen dan komen de helende en energetische eigenschappen van de (etherische) oliën ten volle tot hun recht.