De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Toen een jaar of 12 geleden mijn toenmalige werkgever failliet ging en ik zonder werk kwam te zitten besloot ik het roer volledig om te gooien, tot die tijd was ik werkzaam geweest als administratieve kracht en afdelingsassistent, en een nieuwe studie op te pakken.

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd geweest in alternatieve integratieve therapieën dus de keus was snel gemaakt. Ik wierp me op de 3-jarige studie massagetherapie. Deze therapeutische massages zijn er voornamelijk op gericht om het zenuwstelsel en het hormoonstelsel in balans te brengen, de homeostase (het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) te bevorderen en het lichaamsbewustzijn te vergroten.

Echter, hoe meer kennis ik opdeed des te beter begreep ik dat ik nòg meer wilde weten en de studies volgden elkaar in een rap tempo op. Nu, twaalf jaar verder, heb een flink aantal studies, in binnen– en buitenland afgerond. Zo heb ik, als basis, diverse diploma’s medische basiskennis op HBO-niveau behaald, en ben ik onlangs begonnen aan de opleiding Psychosociale Basiskennis voor Zorgprofessionals, zodat ik ook op dit gebied mensen mag begeleiden.

Op het gebied van voeding heb ik het HBO-diploma voedingsdeskundige behaald en heb ik de studie orthomoleculair voedingsleer en therapie van SOE succesvol afgesloten. De voedingsadviezen die ik kan geven zijn erop gericht om de homeostase  van het interne milieu te bevorderen, laaggradige ontstekingen te voorkomen of te behandelen en het lichaam van voldoende bouw- en hulpstoffen te voorzien.

Op het gebied van de energetische psychologie heb ik me bekwaamd in diverse power remedies zoals: EFT, NLP en PSYCHE-K.  Deze zeer krachtige methoden kunnen ingezet worden bij het opruimen van mentale en emotionele blokkades. Technieken als Meditatie, TAT, NLP, PSYCHE-K en EFT worden ingezet om de psyche tot rust te brengen en betere verwachtingen te creëren.

Op het gebied van structureel lichaamswerk heb ik alle diploma’s “Myoskeletal Alignment Therapist” bij het “Freedom From Pain Institute” van Erik Dalton behaald, heb ik een aantal modulen “Rolfing” gevolgd, en op het gebied van emotioneel lichaamswerk heb ik het A-diploma “Craniosacraaltherapeut” van Upledger Nederland behaald.

Lichaamswerk is werken met de fascia, het vliesachtige weefsel dat onze hersenen, ons ruggenmerg en al onze spieren en organen omhult en met elkaar verbindt. De fascie bevat de bloed- en lymfevaten, de zenuwen, het immuunsysteem en de meridianen, hier vindt praktisch alle interne communicatie plaats. Het is een levende matrix en bevat de blauwdruk van het leven.

Onder invloed van stress van fysieke, mentale of emotionele aard vinden structurele veranderingen plaats in de lichaamsfascia en wordt deze stug en dik. Bewegen of een goede houding aannemen worden moeilijker, er ontstaan klachten op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Door de lichaamsfascia te manipuleren breken deze restricties weer af, waardoor chronische spanning wordt ontladen, pijnpatronen worden doorbroken, vastzittende emoties worden bevrijd, oud zeer verdwijnt en mensen een betere kijk op het leven krijgen.

In mijn praktijk integreer ik Myofascial Release en Rolfing met Orthobionomy en osteopathische en craniosacrale technieken tot één holistische behandelwijze (M.A.T.) waarmee het lichaam en zenuwstelsel opnieuw uitgelijnd worden en waarmee een breed scala aan klachten behandeld kan worden.

Ik ben er van overtuigd dat mensen gezond en gelukkig zijn, en blijven, als er evenwicht is in, niet alleen de fysieke, maar ook de mentale en emotionele processen in ons lichaam.Als er ergens stagnatie optreedt, fysiek, mentaal, emotioneel of energetisch, ontstaan er tekorten en/of excessen en worden mensen ziek en/of ongelukkig. Zonder homeostase is ook geen genezing mogelijk. Het vakgebied van de integratief natuurgeneeskundig therapeut kent meerdere disciplines die dit evenwicht op een positieve manier beïnvloeden, die ons energetisch in balans brengen en die van grote invloed zijn op ons fysiek, mentaal en emotioneel welbevinden.

Als holistisch therapeut zijn mijn behandelingen gericht op het in evenwicht brengen van het bodymind-complex en het activeren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De aangeboden behandelingen worden gewoonlijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing.

Een verwijskaart is niet nodig!In de afgelopen maanden heb ik het NES Health programma in mijn praktijk geïntegreerd. Dit programma werkt met het energetisch lichaam, dat o.a. uit de meridianen en de chakra’s bestaat. Met NES worden over de hele wereld opmerkelijke resultaten behaald.

NES wordt ingezet om het energetisch lichaamsveld te lezen, en waar mogelijk, te corrigeren. Alle fysieke klachten ontstaan eerst in het energetisch lichaam, door het lichaamsveld in topconditie te houden kunnen veel lichamelijke klachten voorkomen worden. Al aanwezige fysieke, emotionele en mentale klachten kunnen ook aangepakt worden door balans in het energetisch lichaam te brengen.