De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Glazen of kunststof "cups", of “stolpjes”, worden vacuüm gezogen, op het lichaam geplaatst en langzaam heen en weer bewogen. Deze behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Behandeling

Wat gebeurt er met je lichaam? Het vacuüm pompen heeft natuurlijk effecten op iemands lichaam, zowel aan de buiten als aan de binnenkant. Aan de binnenkant kan het worden gezien als een zeer stevige massage. Daarmee worden niet alleen de spieren, maar ook de fascie en het overige bindweefsel (alles wat geen spieren, botten, pezen of organen zijn, maar dus wat alles bij elkaar houdt) meegenomen. Zeker bij een eerste behandeling zal de cupping wat pijnlijk aanvoelen. Het is een snijdende pijn, die de therapeut uiteraard met meer of minder vacuüm kan aanpassen. Uiteraard moet de mate van vacuüm pompen wel effectief zijn, anders heeft cupping geen nut. Aan de buitenkant heeft de cupping ook effect op de huid. Bij een zachte behandeling zal de huid roze uitslaan, en is er weinig aan de hand, bij een wat hevigere behandeling kunnen bloeduitstortingen ontstaan.

Patiënten

Wanneer cupping? Cupping kan als methode voor verschillende klachten dienen. Ten eerste zorgt cupping voor een stevige spier- en bindweefselmassage, dus cupping is niet alleen geschikt voor spierklachten, maar ook voor andere klachten. Als spieren niet of weinig bewegen, en steeds in een bepaalde positie staan, gaat de fascie om de spieren verstijven, verdikken of verkorten. In deze gevallen biedt ook cupping een uitkomst. Er blijven dan namelijk een hoop afvalstoffen achter in de weefsels, omdat de bloedsomloop het moeilijk heeft om het bloed door de verdikte of dikke spieren en fascie heen te duwen.

Cupping dwingt de bloedsomloop door deze probleemgebieden heen, vandaar dat er in sommige gevallen bloeduitstortingen kunnen ontstaan. Uiteraard moet in deze gevallen cupping nog wel gepaard gaan met een andere behandeling, bijvoorbeeld M.A.T. en het leren aanpassen van de houding (bijvoorbeeld door AIS). Vaak is ook het opnieuw leren ontspannen van belang, diverse massage- en relaxatietechnieken maken dit mogelijk.


Cupping

In de acupunctuur wordt gebruik gemaakt van de cupping methode. Deze zeer effectieve therapie is nu ook ontdekt is in het Westen.

Wat is het?

Cupping hoort oorspronkelijk tot de Chinese geneeswijzen. Het vindt zijn oorsprong in de acupunctuur.

Cupping is niet geheel pijnloos, en kan voor de patiënt soms onprettige tintelingen opleveren, maar het werkt fantastisch.

Verminder rimpels en verstevig en verjong uw huid spectaculair met een facelift cupping


Cupping is effectief gebleken bij:

Deze behandeling wordt meestal gecombineerd met andere natuurgeneeskundige technieken, zoals bijvoorbeeld aromatherapie, massage of ander lichaamswerk. Afhankelijk van de klacht kan ook een voedingsadvies uitgebracht worden n.a.v. een scan en anamnese.