De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Cellulite, Afslank of Lipomassage

Bij cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ziet de huid op de dijen, billen, buik of bovenarmen, er hobbelig en bobbelig uit, het zogenoemde 'matrasfenomeen'.

Slanker en strakker door middel van massage?

Ja, dat kan! Lipomassage is een natuurlijke body-shaping behandeling. Het helpt u uw figuur te verstevigen zonder ingrijpende chirurgie. Je moet er wel rekening mee houden dat je waarschijnlijk pas na 8 à 10 behandelingen resultaat ziet.

Cellulitis en bobbels op dijen en buik reageren uitstekend op Lipomassage, lipomassage wordt daarom ook wel de figuurcorrigerende massagetherapie genoemd. Als je gefrustreerd bent over het gebrek aan resultaat met andere afslank- en cellulitisbehandelingen, dan zul je positief verrast worden door de effecten van deze massage.

Ook slanke vrouwen kunnen last hebben van cellulite. Ook voor hen is deze massage zeer geschikt.

Er zijn veel theorieën in omloop over de oorzaken en misschien nog wel meer 'wondermiddeltjes' waardoor je er weer af kunt komen. Waarschijnlijk wordt cellulite veroorzaakt door een combinatie van factoren waaronder voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden. Oestrogeen zou één van de veroorzakers van de gehate kuiltjes zijn, dit bevordert de opslag van vet rond de heupen dijen en billen. Waarschijnlijk worden overtollige afvalstoffen in en rond deze vetcellen opgeslagen en deze ophopingen van afvalstoffen veroorzaken dan de sinaasappelhuid.

Doordat de elasticiteit van de huid bij het ouder worden afneemt neemt de druk op de huid toe en duwt vet, afvalstoffen en vocht naar buiten rond de vezels, waardoor de gebobbelde huid ontstaat. Daarbij komt ook nog dat de huid bij het ouder worden dunner wordt en oneffenheden sneller zichtbaar zijn.

De behandeling bestaat uit een mix van massagetechnieken die afgeleid zijn van acupressuur, cuppingtherapie, sportmassage, lymfedrainage en bindweefselmassage. Ook wordt gebruik gemaakt van inzichten uit de aromatherapie. De massage kan in het begin nog een beetje gevoelig zijn. Deze behandeling is een veilige manier om van je cellulite af te komen, veel veiliger dan een chirurgische ingreep, zoals liposuctie.

Diepe massagebewegingen maken verklevingen los onder de huid, verstevigen de spieren, liften en verstevigen de uitgezakte huid. De massage heeft het beste effect op gebieden die gevoelig zijn voor verslapping, zoals de onderkant van het gezicht, billen en bovenbenen en op de 'vette' gebieden van het lichaam. Cupping is een techniek die bij acupunctuur gebruikt wordt om stagnaties van energie op te lossen, maar kan ook heel goed gebruikt worden om medium en harde cellulite los te maken. Met cuppingtechnieken wordt het bindweefsel diep gemasseerd en wordt samengeklonterd vet uit de cellen losgemaakt.

Lymfedrainage wordt toegepast om de lymfeafvoer te verbeteren en de losgemaakte afvalstoffen en vet af te voeren.

Ook de Mihealth kan ingezet worden bij overgewicht en cellulite. Door de mihealth over de aangedane plekken te bewegen komt de circulatie op gang in de onderliggende structuren.

Essentiële oliën hebben hun werking bewezen in de strijd tegen cellulite en worden gebruikt in een huidherstellende basisolie zoals amandelolie, olijfolie of druivenpitolie bij de massage.

De beste essentiële oliën om cellulite te verminderen en te verwijderen zijn:

De massage gaat samen met het volgen van leefregels. Het toepassen van deze leefregels is van invloed op het welslagen van de therapie.

Behalve dat deze behandelingen erg effectief zijn, zijn ze ook nog eens een weldaad voor het lichaam en de geest.

Niets is heerlijker dan gemasseerd te worden en te weten dat je er ook nog mooier van wordt!

Wat kun je er zelf aan doen? Leefregels om cellulite te bestrijden.

Deze stoffen hebben een negatieve invloed op de bloedsomloop omdat het de bloedvaten vernauwd. Hierdoor bereiken niet genoeg belangrijke voedingsstoffen en zuurstof het weefsel en kunnen afvalstoffen onvoldoende  afgevoerd worden waardoor deze zich opstapelen in de onderhuid.

In de voeding komen anti-oxidanten voor die vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maken. Als vrije radicalen overvloedig aanwezig zijn, beschadigen ze de lichaamscellen, dit proces wordt oxidatie genoemd.  Flavonoïden zijn anti-oxidanten. Flavonoïden zitten in kruiden, soja, pure chocola, rode wijn, rood fruit, groene thee, peulvruchten, appelen, broccoli, boerenkool, blauwe druiven, uien, wortelen, tomaten, sinaasappelen, spruitjes, koolsoorten, broccoli en knoflook. Daarom is het zo belangrijk dat we veel groenten en fruit eten. Andere voedingsstoffen met een antioxidant werking; vitamines C, E en caroteen en het mineraal selenium.

Anti-oxidanten beschermen tegen hartziekten, gaan de veroudering tegen en helpen bij het herstel van verkoudheid en infectie.

Omega 6 en omega 3, goede vetten zitten in koudgeperste biologisch geteelde zonnebloemolie en lijnzaadolie, als u deze oliën mengt in een 2:1 verhouding en hiervan elke dag een theelepel (koud, dus niet mee bakken of braden) neemt zal uw huid er veel beter uit gaan zien. Gebruik kokosvet, roomboter of ossenwit om mee te bakken of braden.

Eet zoveel mogelijk voedingsmiddelen die base zijn omdat voeding dat als ‘zuur’ bestempeld wordt cellulitis in de hand werkt. ‘Zuur’ heeft in dit geval echter niets te maken met de smaak (citroenen en appelazijn zijn bijvoorbeeld base en dus geschikt om cellulitis te verminderen en te verwijderen). Vlees, sinaasappels en tomaten zijn daarentegen erg zuur en zullen cellulitis verslechteren.

Biologische hoogwaardige producten, die de aanmaak van neuropeptiden bevordenen, zijn goed voor jou en goed voor de aarde en de flora en fauna die erop leven.

Als je teveel gifstoffen binnenkrijgt kan je lichaam ze niet verwerken en worden ze niet goed afgevoerd en in de vetcellen opgeslagen.

Overgewicht is vaak gelinkt aan een verstoorde darmflora. Een verstoorde darmwerking wordt ook gelinkt aan allergie, ontsteking, insulineresistentie, glucose-intolerantie en diabetes. Neem probiotica vlak na de maaltijd, dan is de maag het minst zuur. Maagzuur tast de bifidobacteriën aan.

Regelmatige lichaamsbeweging is de manier om cellulite tegen te gaan. Het verbrandt vet en je geeft je spieren tonus (spanning) waardoor ze er beter uit gaan zien. En, hoe minder vet, hoe kleiner de vetcellen, dus hoe kleiner de druk op het weefsel en daardoor hoe minder zichtbaar de cellulite. Bovendien verbetert de bloedcirculatie in de huid, waardoor het weefsel elastischer wordt en de lymfe gestimuleerd worden, waardoor de afvoer van afvalstoffen effectiever is en de cellulite minder opvallend wordt.

Ten minste 2 liter water. Let op! Vervang water niet door frisdranken, thee of koffie of groene/kruidenthee. Drink geen koolzuurhoudend bronwater, deze drijven magnesium uit het lichaam. Drink verder i.p.v. koffie of thee groene of kruidenthee, bijvoorbeeld citroenmelisse- en brandnetelthee.

Homeopathische middelen:

- bij gezette vrouwen met droge huid en kloofjes, ontstekingsneiging en obstipatie: Graphites D6

- bij slecht gehumeurde mensen met spijsverteringsproblemen: Natrium sulfuricum D6

- bij prikkelbare, opvliegende mensen die te veel roken, koffie en alcohol gebruiken: Nux vomica D6

- bij koukleumen met zwakke nagels en obstipatie: Silicea terra D6

- bij onrustige mensen met spierreuma en huidklachten: Rhus toxicodendron D6

- bij vrouwen met stevige dijen, die gevoelig zijn voor vocht, wratten en poliepen hebben: Thuja occidentalis D6

- uitwendige behandeling: Abroflor gelei.