De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Babymassage

Baby´s communiceren via hun lichaam. De aanraking is van vitaal belang voor de ontwikkeling van uw kindje. Bovendien versterkt het de band tussen zowel moeder en kind als vader en kind. De ouder-kind binding is erg belangrijk, het legt de basis voor alle relaties die zich in de rest van het leven vormen. Twee condities zijn van belang  om de ouder-kindbinding via massage te ontwikkelen en te verstevigen, het vermogen en de sensitiviteit van de ouder om in te spelen op de cues die het kindje geeft, en de hoeveelheid tijd die de ouder erin steekt.

Deze sociale interactie is zowel van belang voor het kind als voor de ouder gedurende de eerste drie levensjaren. Baby's zijn sociale wezentjes die leren van de interactie met hun ouders. Door tijd te steken in babymassage vergroot het kindje zijn repertoire van interactieve vaarigheden die het de rest van zijn leven van dienst zal zijn. De verzorgende aanraking van de ouder aan het kinkje verrijkt de fysiologische, sociaal-emotionele en body-mind-geest verbindingen voor zowel het kindje als de ouders. Aanraking en streling zijn even  hard nodig als mineralen, vitaminen and proteïnen. Het verhoogt de kwaliteit van leven van het kindje zowel als van de ouders.


In mijn praktijk werk ik met biologische olie! Alle waardevolle componenten blijven behouden.

Alleen dan komen de helende en energetische eigenschappen van de (etherische) oliën ten volle tot hun recht.

Babymassage wordt in Nederland steeds populairder.
Uit onderzoek blijkt dat alle baby´s erg goed reageren op massage.

De meeste baby´s vinden het heerlijk! Na een goede massage zijn de baby´s helemaal voldaan, loom en ontspannen, waarna ze lekker in slaap vallen.

Het geven van een massage aan je kindje is erg eenvoudig, alles wat je nodig hebt is 10 a 15 minuten tijd, goede instructies van je massagetherapeut, en een goede natuurlijke olie met essentiële olie.

De baby neemt stoffen via de huid op, daarom is het beter natuurlijke stoffen te gebruiken.

Als aromatherapeut kan ik hierbij van dienst zijn, niet alle essentiële oliën zijn geschikt voor baby´s. Bij klachten als huiduitslag, krampjes of spugen kan er een olie op maat gemaakt worden.

Voer de massage op een tijdstip uit waarop je zelf ontspannen bent en waarop de baby rustig maar alert is (als je een onrustige huilerige baby probeert te masseren bestaat de kans dat je de baby over stimuleert. Als massagetherapeut kan ik je hiervoor speciale technieken aanleren)

Het beste is om er een vast ritueel van te maken, bijvoorbeeld nadat de kleine zijn bad heeft gehad of ´s-avonds voor het slapen gaan.