De Heulenaar

Praktijk voor integrale natuurgeneeskunde

Vergoeding vaak via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

“You don’t need to be a millionaire to get this treatment. It’s coming from the Earth, and the Earth’s only known function is to support life, which it has done since the beginning of time.”
Laura Koniver, M.D.

Aarden of gronden

Zoals de zon ons warmte en vitamine D geeft, zoals de bomen ons zuurstof geven, zo geeft de aarde ons voedsel, water, een oppervlakte om op te wandelen, te zitten, te spelen, te bouwen en te verbouwen. De aarde geeft ons ook iets waar je waarschijnlijk nooit aan gedacht hebt, een eeuwige, natuurlijke, milde energie, noem het vitamine G.

Wat kan aarden voor je doen

Aarden kan het verschil maken tussen je goed voelen of je niet zo goed voelen, tussen veel energie hebben of weinig energie hebben, tussen goed slapen of niet zo goed slapen.

Je kunt de energie van de aarde niet zien, maar sommige mensen kunnen het voelen als een warme, tintelende en plezierige sensatie als ze op blote voeten gaan wandelen over het natte strand of op een vochtig grasveld. Al vanuit de Germaanse tijd is er de traditie van dauwtrappen, waarbij mensen bij het krieken van de dag op blote voeten over bedauwd gras liepen, mensen deden dit niet uit bijgeloof, maar voor hun gezondheid.

De mensheid heeft tot voor kort altijd op blote voeten gelopen en op de grond geslapen, natuurvolkeren doen dit nog steeds. In het westen lopen wij echter op schoenen, meestal ook nog met isolerende rubberen zolen, hebben we de vloeren in onze huizen geïsoleerd en slapen we niet meer op de grond. Vaak wonen mensen in flatgebouwen en zijn zodoende het contact met de aarde helemaal kwijtgeraakt. We zijn volledig losgekoppeld van de helende energie van de aarde.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek doet vermoeden, dat dit losgekoppeld zijn van de aarde, mede oorzaak zou kunnen zijn van veel van de klachten waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben zoals chronische pijn, vermoeidheid en slecht slapen.

Als dit zo is, dan is de oplossing simpel: wandel zoveel mogelijk blootvoets buiten. Ga een half uur op blote voeten naar buiten en kijk wat een verschil het maakt voor je pijn- of stressniveau. Om te gronden kun je het best staan, wandelen of zitten op gras, op zand, op klinkers of op beton. Dit zijn allemaal geleidende oppervlakten waardoor je lichaam de energie van de aarde op kan nemen. Ervaar zo de helende energie van de aarde. Houten of kunststof vloeren zijn niet geleidend, dus daarop zal het niet werken. Ook gesealed asfalt is niet geleidend.

Aarden en elektromagnetische velden

Of we nu thuis of op ons werk zijn, overal om ons heen zijn door de mens gemaakte elektromagnetische velden. Het effect hiervan op onze gezondheid is nog niet duidelijk aangetoond. Bekend is wel, dat steeds meer mensen last hebben van elektromagnetische straling, ook vanuit reguliere medische hoek merkt men dit op. Al in 2002 werd het Freiburger appèl door meer dan duizend artsen ondertekend, in een poging het plaatsen van zendmasten te stoppen. Alle chemische en biochemische reacties in ons lichaam zijn elektrische reacties en daardoor vatbaar voor verstoringen door externe elektrische of magnetische velden. De reacties lopen uiteen tot het hebben van vage klachten als gevoelens van onrust, gejaagdheid, tintelende handen en armen, symptomen van een opkomende verkoudheid, slaap- en concentratieklachten, tot ernstiger klachten als hoofdpijn, maagpijn, duizeligheid, oververmoeidheid, onverklaarbare pijnklachten, hyperventilatie en allergieën. Er kunnen op den duur chronische ziekten  ontstaan, en men wordt ook vatbaarder voor besmettelijke virusziekten.

Aarden reduceert krachtig de elektromagnetische velden (EMFs) in het lichaam. Als je geaard bent, worden je organen beschermd tegen elektromagnetische interferentie vanuit de atmosfeer. Dit zorgt voor een rustig elektrisch milieu in het lichaam, waar geen extern elektrisch of magnetisch veld de interne functies, die zorgen voor het evenwicht van vitale functies in ons lichaam en onze gezondheid, kan verstoren. Ook NES Health Provision kan ingezet worden om het lichaam tegen de gevolgen van elektrosmog te beschermen.

Aarden en het immuunsysteem

Je immuunsysteem beschermt je tegen schimmels, parasieten, virussen en bacteriën en het herstelt beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen leukocyten en andere speciale cellen naar die plek, om het herstel te "ontsteken". Deze immuunrespons gaat gepaard met de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte, pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Tijdens het bestrijden van een infectie ontstaan vrije radicalen. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen die een tekort aan een of meer elektronen hebben. Om compleet te worden gaan ze op zoek naar vrije elektronen. Normaal gesproken halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en/of het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden. Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door anti-oxidanten of vrije elektronen in het lichaam.

Als de ontsteking om onbekende redenen niet eindigt, of als er te weinig anti-oxydanten of vrije elektronen zijn, dan kunnen deze vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten door daar elektronen vandaan te halen, de beschadiging die zo ontstaat brengt weer een immuunrespons teweeg. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaan chronische ontstekingen, de oorzaak van vele moderne chronische en auto-immuun ziekten en een versnelde veroudering.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, en deze vrije elektronen via contact met de blote huid aan ons doorgeeft, is aarden dè manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de vicieuze cirkel doorbreken.

Laaggradige ontstekingen staan aan de basis van vele chronische ziekten. Onderstaande gezondheidsproblemen kunnen direct in verband gebracht worden met ontstekingen:

http://www.earthinginstitute.net/

https://www.youtube.com/watch?v=b8b_lg2z8Nc

http://www.earthingnederland.nl/

De jacht op wetenschappelijk bewijs naar de heilzame effecten van aarden begon in de negentiger jaren van de vorige eeuw met de drs. Karol en Pawel Sokal in Polen en Clint Ober in Amerika.

De research die daarop volgde toonde duidelijk aan, dat aarden een krachtige positieve verandering in elektrische staat van het lichaam tot stand brengt en het natuurlijke zelfgenezende vermogen van het lichaam aanzet.

We weten dat ontstekingen in het lichaam veroorzaakt worden door vrije radicalen, en we weten dat vrije radicalen worden geneutraliseerd door vrije elektronen, waar ze ook vandaan komen. Vrije elektronen uit anti-oxydanten (nutrienten uit groenten, fruit, goede vetten enz.) zorgen ervoor dat vrije radicalen in het lichaam gebonden en onschadelijk gemaakt worden. We weten nu ook dat aarden er voor zorgt dat vrije elektronen, de milde energie van de aarde, via de blote huid overgebracht worden in het lichaam.  

Vanuit zowel de vele studies, als de feedback verkregen van duizenden mensen die ervaren hebben dat aarden hen van pijn en andere klachten verlost, zijn er sterke aanwijzingen dat ontstekingen sterk verminderen, simpelweg door te aarden.

Aarden in huis

Het concept van binnenshuis aarden werd ontwikkeld door Clint Ober, die aarden onderzocht als een middel om zichzelf te genezen van chronische pijn.

Tijdens een onderzoek van Ober in 2000 werden deelnemers, die leden aan slaapstoornissen en chronische spier en gewrichtspijnen, verdeeld in twee groepen, de ene groep werd ‘s nachts met speciale lakens geaard, de andere groep sliep op lakens die niet geaard werden. De deelnemers wisten niet of de lakens waarop zij sliepen geaard of niet geaard werden.

De geaarde groep meldde een duidelijke verbetering in slaap en pijn, sommige deelnemers melden ook een significante verbetering in astmatische klachten, reuma, artritis, PMS, apneu en hypertensie.

Een ander onderzoek toonde aan dat één nacht gronden leidde tot een duidelijk verschil in de concentratie van mineralen en electrolyten in het bloed, 72 uur gronden leidde tot een lagere bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes.

In een derde experiment, werden bloedmonsters afgenomen bij 6 mannen en 6 vrouwen zonder geschiedenis van een ziekte van de schildklier. Een enkele nacht gronden leidde tot een flinke vermindering van vrij tri-iodothyronine (schildklierhormoon T3) en een vermeerdering van vrij thyroxine (schildklierhormoon T4) en TSH (thyroid stimulating hormone). De betekenis van dit resultaat is nog onduidelijk maar het suggereert in ieder geval dat aarden een effect heeft op het metabolisme.

http://www.earthingnederland.nl/producten